Tréguier

In Tréguier, de historische hoofdstad van Tregor en “karaktervol stadje” genoemd, staat de opmerkelijke kathedraal St Yves met zijn kloostergang en zijn schip met verschillende zuilen in meerdere architecturale stijlen. U kunt er het graf van St Yves bezoeken.

Tréguier is de geboorteplaats of inspiratiebron van talrijke schrijvers zoals Anotole le Braz en de historicus Ernest Renan van wie het geboortehuis een museum is geworden.

Wandel door de straatjes en ontdek oude kloosters zoals het augustijnenklooster, gekleurde houten vakhuizen, rijke woningen of andere tuinen.

De haven bevindt zich in de trechtermond van de Jaudy, met een wisseling van eb en vloed, en kijkt uit op de marktplaats en zijn wachttorens.

Op de markt op woensdag vindt u talrijke streekgroenten zoals artisjokken en bloemkool maar ook pannenkoeken, flensjes en kouign aman, de Bretonse taart die u absoluut moet proeven.

Tijdens de zomer zijn er de “Mercredis en Fête”: een wekelijks muzikaal evenement met muziekgroepen van verschillende horizonten en ook de Bretonse bagadou.